André Velders, Beneden Leeuwen

In september 2023 ben ik gevraagd om tijdens het Dickens festival in Druten de rol zou willen doen als Stadsomroeper (dit gezien mijn hobbyachtergrond als acteur bij horrorfeesten). Omdat ik toch niet voor paal wilde komen staan wilde ik daar zoveel mogelijk over te weten komen en begon mijn zoektocht naar informatie. Ik moet je zeggen dat viel best wel tegen en kon ik eigenlijk vrij weinig vinden. Maar gelukkig door veel te zoeken heb ik filmpjes gezien via YouTube. En hier begon mijn interesse voor de mijn nieuwe hobby als Stads-Dorpsomroeper. Omdat er in Engeland bijna in elke stad een omroeper is ben ik daar eens gaan zoeken of er bij mijn vrienden daar een omroeper in de buurt zat en of ik daar eens mee kon afspreken. Tijdens mijn verblijf  heb ik kunnen afspreken met David Mitchell de Towncrier of Chester. Na 2 uur met hem gesproken te hebben en veel informatie te hebben gekregen dacht ik afscheid te nemen. Niets was minder waar want hij zei “If you want to be a Towncrier let me see and hear that with the people of Chester” En daar stond ik dan midden op het zeer drukke centrum van Chester. Ik heb daar toch wat woorden kunnen spreken en kreeg applaus van het publiek aldaar. Achteraf kreeg ik complimenten van David voor mijn duidelijke stem en de moed om dit toch maar “even” te doen. 10 december 2023 ben ik voor het eerst in actie gekomen tijdens het Dickens festival in Druten en heb daar de smaak te pakken gekregen om verder te gaan. Hierna ben ik mijn zoektocht steeds intensiever gaan doen en ben ik in contact gekomen met het Gilde. Het welkom wat ik daar kreeg vond ik fantastisch en wil graag verder om steeds beter te worden.

Gezien mijn leeftijd ben ik nog niet met pensioen. In mijn dagelijkse leven ben ik al 16 jaar eigenaar van een autorijschool dus praten zit in mij .

Tevens ben ik bestuurslid van de Actieve 50 + vereniging in Beneden Leeuwen en ben daar minimaal 3 avonden aanwezig voor de begeleiding.