U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Jan Sjoerd de Vries, stadsomroeper van Sneek

Mag ik mij even voorstellen.


Ik ben Jan-Sjoerd de Vries geboren op 16 september 1976 in IJlst maar nu al weer jaren woonachtig in de stad met de Waterpoort, natuurlijk Sneek samen met mijn vrouw Mirjam en onze kinderen Sem en Jinte. En ben hier sinds 18 December 2011 actief.

Als jongste omroeper van het gilde een hele eer om hier deelgenoot van te zijn. Dat is ook te zien aan mijn relatief modern pak wat iJan Sjoerd de Vries, stadsomroeper van SneekJan Sjoerd de Vries, stadsomroeper van Sneekk draag natuurlijk in de kleuren Zwart en Geel, de kleuren van mijn stad. Ik ben onderdeel van Sneek Promotie, al waar ik geduurde het gehele jaar divers evenementen aankondig, dan wel opluister met mijn aanwezigheid.
Ik heb in mijn korte carrière al diverse mooie hoogtepunten mee gemaakt zoals het aankondigen van de spelers van 3 eredivisie voetbal ploegen te weten : AFC AJAX, FC Dordrecht en AZ Alkmaar,  welke allemaal in Sneek kwamen voor de KNVB-beker. Ook een bezoek aan Prinsjesdag 2014 was als omroeper geweldig om daar deel uit te maken van de burgerdeputatie. En misschien wel de allergrootste eer was het winnen van het Nederlands kampioenschap en het kampioenschap der lage landen in 2014

Mijn allereerste concours was in 2012 in het Belgische Zele al waar ik direct eerste werd , dit tot grote verbazing van iedereen maar het meest voor mezelf.
In mijn vrije roep mag ik natuurlijk mijn stad Sneek verkopen en dat is denk ik de grootste eer die je als omroeper kunt hebben. Want zo trots als ik op mijn stad ben zo is er niemand.


De tekst die ik gebruik op de concoursen in den lande over Sneek gaat als volgt:


Hoort boeren burgers en buitenlui hoort
Voor u staat de omroeper uit de stad met de waterpoort
Het symbool van mijn stad Sneek
Ik vertoef er het liefst de hele week
Met zijn winkelstraten en gezellige terrassen vol van sfeer
En natuurlijk niet te vergeten het Sneekermeer
Middelpunt van het grootste zeilevenement op binnenwater
Met in De Sneekweek  grote kans op een kater!!??
Sneek is de Sportstad van de regio
Top volleybal, voetbal en zeilen dus mogelijkheden legio
Natuurlijk hebben we een keur aan musea en cultuur
Gratis een galerie bezoeken is dus niet duur
Daarna uw trek stillen in een keur aan restaurants
Hollandse pot, Italiaans of lekker Frans
Kom genieten en ik nodig u allen uit
Kom naar Sneek en ik zeg tot besluit
Tot ziens bij de Waterpoort
Zegt het voort zegt het voort.