U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Geert Veen, stadsomroeper van Winschoten

 

Mijn naam is Geert Veen, ik ben de stadsomroeper van Winschoten in de mooie gemeente Oldambt, in de provincie Groningen. Ik ben geboren in Oude Pekela, niet aan, maar in het Pekelder Hoofddiep. Ik ben geboren op het schip van mijn ouders, ik ben dan ook een echt schippersjong. Aan die afkomst heb ik een voorliefde voor schepen en water overgehouden.

 

Dat komt goed uit. Winschoten is de grootste plaats in de gemeente Oldambt.De jongste water gemeente van Nederland. Deze gemeente is ontstaan rond de Blauwe Stad. Dit woon-, natuur- en recreatiegebied bestaat voor een belangrijk deel uit het Oldambtmeer. Daarom heen zijn woon- en recreatiegebieden, waar het goed toeven is.  Winschoten is een van de drie trotse steden van de provincie Groningen. Daarom mag ik me een echte stadsomroeper noemen. Een actieve stad ook, waar vele evenementen plaatsvinden elk jaar. Een van die evenementen, de Allerheiligenmarkt of Adrillen, is de grootste jaarmarkt van de provincie Groningen. Daar ligt ook de oorsprong van mijn omroeperschap.

 

 

Ondertussen ben ik lang niet alleen maar meer met de Adrillen actief. Ik heb in mijn carrière als omroeper al geroepen in Nederland, Duitsland, België en Engeland. Samen met mijn vrouw Lena die ook geregeld haar omroepers kostuum aantrekt om mij te assisteren.  Dit is ook in mijn eigen gemeente niet onopgemerkt gebleven. Ik was al ereburger van de gemeente Winschoten, maar heb ook de speciale prijs van de gemeente Oldambt, de Karaf in ontvangst mogen nemen. Deze prijs heb ik zelfs als eerste in de gemeente mogen krijgen.

 

In mijn schooltijd ben ik opgeleid tot elektromonteur. De voorliefde voor techniek kan ik goed kwijt in alle klussen in en om het huis, onze boot, en rond onze caravan, waar we ook graag zijn in de zomermaanden. Een tweede kans voor een technische opa, want dat ben ik ook, zijn onze kleinkinderen. De vonk voor bouwen en techniek lijkt daar ook al aardig overgeslagen.

 

Stuur mij een e-mail: geveen22@cs.com

Meer weten?

Www.gemeente-oldambt.nl

www.adrillen.nl

www.uitagendaoldambt.nl

www.blauwestad.nl

 

 

Mijn video pagina