U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Odilion Wiels, 10 jaar Belleman van Zele

Gepost 2015/05/27

Zondag 17 mei 2015

 Odilion WielsOdilion Wiels

De aanleiding om naar Zele te gaan was het 10 jarig jubileum als belleman van Zele van Odilon Wiels, daar kwam bij dat Odilon te kennen heeft gegeven op den duur te willen stoppen met deze eervolle functie. Er moet dus opvolging komen en het idee is om een jeugdbelleman/vrouw te kiezen en dat op deze dag te doen. Om deze reden is er in het voortraject een bezoek gebracht aan de verschillende scholen in Zele om de jeugd enthousiast te maken voor het belleman/bellevrouw zijn.

 

“Aandacht, aandacht, aandacht” “Hoort Boeren, Burgers en Buitenlui Hoort”

Zo klonk het zondag 17 mei 2015 in de Belgische stad Zele.

 

Een aantal omroepers van onze vereniging zijn die dag actief geweest i.v.m. het al eerder genoemde 10 jarig jubileum van Odilon Wiels en natuurlijk ook van Marie-José (Joske zoals ze daar ook wel genoemd wordt) als onafscheidelijke partner.

 

Allereerste kregen we  de gelegenheid om onze geloofsbrieven aan de Schepen van feestelijkheden Geert Roosenboom te overhandigen. Als tegen- prestatie ontvingen we allemaal een kruik met de bekende jenever (product van Zele)

Deze officiële plichtpleging werd onmiddellijk gevolgd door de huldiging van Odilon Wiels.

Natuurlijk als eerste de genoemde Schepen gevolgd door ondergetekende als voorzitter van ons gilde en de andere omroepers. Ook Marie-José werd niet vergeten en goed in de bloemen gezet. Het programma werd afgewisseld door muziek van de band van de Schepen van feestelijkheden Frans D’hollander.

 

Toen kwam het moment suprême wie zou de JEUGDBELLEMAN en JEUGDBELLEVROUW van Zele worden. Ella en Alexander hebben de wedstrijd gewonnen.

 Ella werd eerste met 59,1 punt en Alexander 2e met 56,5 punten. Alle 5 deelnemers kregen een bronzen, zilveren of gouden standaard voor hun klassering en een tas vol met lekkers. Hierna mochten de beide winnaars nogmaals hun roep doen gevolgd door een luid applaus van al de aanwezigen. De beide winnaars zullen van de gemeente Zele een officieel kostuum krijgen.

 

Al met al een mooie dag waarbij we stil gestaan hebben bij het 10 jarig jubileum van Odilon Wiels als Belleman van Zele. En nu maar hopen dat deze jeugdigen de draad oppakken en dat Odilon mettertijd kan gaan rusten al zegt hij daar zelf over: “Het kan nog wel jaren duren”

 

ZEGT HET VOORT, ZEGT HET VOORT!!!!!

 

Harmen de Vries

Stadsomroeper Houtstad IJlst en in functie als voorzitter van de EVSDON